top of page
20201126_142544_edited_edited.jpg

Fana Roklubb ble stiftet i 1916 og har siden etableringen holdt til ved Nordåsvannet - først i Fjøsangerbukten og siden 1936 på Langeholmen. Roklubben har en stolt historie med mange internasjonale mesterskapsmedaljer i OL, VM, EM og Nordisk mesterskap, i tillegg til en rekke medaljer i NM.


Fana Roklubb har flere historiske høydepunkter. I 1948 stilte Fana med ren klubb-åtter i OL og tok bronse. Fana er kanskje mest kjent for brødrene Kråkenes som i mange år stod for store prestasjoner nasjonalt og internasjonalt. 

Også i moderne tid har Fana hatt meget sterke prestasjoner på regattabanen. De to største øyeblikkene står Per Sætersdal for med sin sølvmedalje i dobbeltfirer i OL 1992, og Nils Jakob Skulstad Hoff med sin seier i VM i dobbeltsculler i 2013.

Vil du vite mer om Fanas historie? I 2016 stod Fanas jubileumsbok ferdig i anledning Fana Roklubbs hundreårsjubileum. Les mer her, eller bla videre.

I dag har roklubben rundt 50 aktive medlemmer og en flott treningskultur med imponerende resultater også på juniorsiden. I 2021 stod Fana for hele 8 NM-gull og 1 NM-bronse, mens Einar Bjørvik og Aksel Wergeland sikret rent Fana-sølv i Junior-EM, og en solid femteplass i Junior-VM i toer. 

Vi har flest roere på juniorsiden, men også treningstider forbeholdt senior og master. Lurer du på hvilken treningsgruppe som kan passe deg? Les mer her:

Om roklubben: About

JUBILEUMSBOK

"Fra Fjøsangerbukten til Langeholmen" tar for seg Fana Roklubb gjennom hundre år. Gjennom tekst og bilder får vi et gløtt inn i et spesielt klubbmiljø der kampen for å ta vare på klubben og utvikle den og rosporten, er drivkraften. De siste femti årene av klubbens historie har fått stor plass, noe som gjenspeiler klubbens sentrale stilling i norsk rohistorie disse årene. 

Boken kan kjøpes for 250,- og hentes i roklubben. Frakt ordnes mot et tillegg, og betaling foregår over vipps. All kjøpsinformasjon får du ved forespørsel gjennom vårt kontaktskjema

IMG_20211230_105623_edited_edited_edited.jpg
Om roklubben: About
bottom of page